Hírek 

Információ

Az ügyintézés menete

Betüméret:

Mielőtt kérelmét elindítja, kérjük fontolja át, hogy önrészt tud-e vállalni. Az önrész mértékét az OEP határozza meg a beadott iratok alapján. Amennyiben úgy dönt, hogy elindítja a kérelmet, az alábbi iratokat kérem, postai úton jutassa el a Labrador Kft. 2030. Érd Darukezelő u. 19/a címre, Tel: 06 30 248 6641 vagy személyesen időpont egyeztetéssel a 1115. Budapest Etele u. 42/b. fszt. 1-ben Tel: 06 30 248 6641.

  • szakorvos által kitöltött recept
  • szakorvos által kitöltött kortörténeti összefoglaló
  • egyedi méltányossági kérőlap
  • valamint egyéb szemészeti leleteket, kórházi zárójelentéseket kérjük csatolni.

Az OEP támogatás a következő nagyítókra vonatkozik: snow, capture illetve a hcp-01 típusok.

Az OEP a kérelmező címére postázza a határozatot, benne az érvényes jóváhagyott recepttel.
A kérelmező által aláírt recepttel, valamint az önrész befizetésével az eszköz a Labrador Kft.-nél átvehető előzetes időpont egyeztetés után, vagy postai úton az aláírt recept elküldésével és az önrész átutalásával. A postai küldés díjmentes.

Segítségnyújtás a Postán

Betüméret:

2010. januárjától megváltozott Nyíregyházán az 1-számú postán a hivatalos ügyek intézésének menete. Az ügyfélteret sorszámosztóval és sorszámhívóval szerelték fel, mely a látássérültek szempontjából nem kedvező. Egyesületünk megkereste a posta vezetöjét, hogy valamilyen megoldást keressen a probléma megoldásához. Sikerült változtatást tenni, amely nem zavarja a többi ügyfelet:

Bővebben: Segítségnyújtás a Postán

Egyenlő bánásmód referensek elérhetősége

Betüméret:

Az alábbiakban az egyenlő bánásmód referensek neve és elérhetősége olvasható:

Bővebben: Egyenlő bánásmód referensek elérhetősége

Egyenlő Bánásmód Hatóság

Betüméret:

Az egyenlő bánásmód követelményének megsértése esetén a jogaiban sértett fél kérelmére, vagy a törvényben meghatározott esetekben hivatalból lefolytatja a hatósági eljárást annak megállapítása érdekében, hogy történt-e hátrányos megkülönböztetés.

Bővebben: Egyenlő Bánásmód Hatóság

Interaktív látástréning

Betüméret:

Motto: addig el nem mehet a rendezvényről, míg be nem bizonyítjuk, hogy látását szemüveg nélkül is javítani lehet

Bővebben: Interaktív látástréning

Móricz Zsigmond megyei és városi könyvtár

Betüméret:

Könyvtárunk médiatára tematikus különgyűjtemény, a zenével kapcsolatos összes dokumentum itt található: zenei szakkönyvek, folyóiratok, zeneművek (kotta, partitúra), vagy különböző műfajú, típusú hangfelvételek és elektronikus adathordozók.

Bővebben: Móricz Zsigmond megyei és városi könyvtár

Új lehetőségek a látássérültek gyógyításában

Betüméret:

A Nyírségi Látássérültek Egyesülete 2010.11.25-én konferenciára hívta az Iparkamara nagytermébe a látássérülteket és a velük kapcsolatban álló szervezetek képviselőit.A nagy teremben közel 100 érdeklődő foglalt helyet,figyelmesen hallgatva a Budapestről érkező Prof..Dr. Németh János tanszékvezető egyetemi tanár előadását.

Bővebben: Új lehetőségek a látássérültek gyógyításában

Móricz Zsigmond Könyvtár felhívása

Betüméret:

Mozgásában korlátozott, akadályoztatott, deszereti a könyvet, az olvasást?Vegye igénybe aMóricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár"Könyvet házhoz" szolgáltatását!Mi otthonába visszük kedvenc olvasmányait!Szolgáltatásunk ingyenesHÍVJON, HOGY SEGÍTHESSÜNK!

Bővebben: Móricz Zsigmond Könyvtár felhívása