Hírek 

Segítségnyújtás a Postán

Betüméret:

2010. januárjától megváltozott Nyíregyházán az 1-számú postán a hivatalos ügyek intézésének menete. Az ügyfélteret sorszámosztóval és sorszámhívóval szerelték fel, mely a látássérültek szempontjából nem kedvező. Egyesületünk megkereste a posta vezetöjét, hogy valamilyen megoldást keressen a probléma megoldásához. Sikerült változtatást tenni, amely nem zavarja a többi ügyfelet:

Ha belép a látássérült ügyfél, akkor a bejárathoz legközelebb lévő (bal oldalon) ügyintéző ablakot arra alakította ki a posta, hogy a fogyatékkal élők itt el intézhessék hivatalos ügyeiket.
Az ott dolgozó postai alkalmazottal közölni kell, hogy az ügyfél látássérült, mert akkor körültekintőbben tud segítséget nyújtani.
Megmaradt az ügyintézésnek az a módja is, hogy amennyiben valakinek intéznivalója van a nagypostán és nem tud segítséget magával vinni, felhívja a 06-42-314-244-es telefonszámra és bejelenti hogy ügyet szeretne intézni a postán, amihez segítséget kér. Egy megbeszélt időre a bejáratnál egy alkalmazott várja majd az odaérkező látássérültet és segítséget nyújt a postai ügyféltérben.

Segítségnyújtás a Postán