Hírek 

Interaktív látástréning

Betüméret:

Motto: addig el nem mehet a rendezvényről, míg be nem bizonyítjuk, hogy látását szemüveg nélkül is javítani lehet

SZEMWELNESZ SZOMBAT BUDAPESTEN2010 október 16.-án szombaton, hat órás interaktív látástréninget tart Vén Péter szemtréner-szakértő és csapata Budapesten, felnőtteknek, 12 éves kortól.
H.szín: Budapest; IX. Mester u. 56-58. Szt. István Közgáz Szakközépiskola. Mester u.- Thaly Kálmán sarok. (ld. utcakereső :www.webmap.hu/bp/index.asp).
Időpont október 16 szombat, 10-16 h. ig.
Érd.: info@szemtorna.hu;

A tanfolyam alatt minden gyakorlatot szemüveg /kontaktlencse nélkül végzünk.
Tanfolyami díj:
oIngyenes- gyengénlátóknak és maradék látással élőknek a fehér Bot napja alkalmából, amennyiben e-mailon jelentkeznek október 5.-ig és a Vakok és Gyeng….Szövetség tagjai. info@szemtorna.hu.

A kiskorúak, a gyengén látók jöhetnek kísérővel. A tréninget szemüveg és k.lencse nélkül végezzük, ezért a komplikált problémával élőknek elöl biztosítjuk a helyet. A szemtréninghez semmilyen felszerelés nem szükséges, a jegyzetírás, magnófelvétel kellékein kívül.Megközelítés: (A Boráros -tér, Lágymányosi híd, Ferenc krt. környéke). A cím a Haller utcához esik közelebb, míg A Ferenc krt.-ról 5 perc séta a Mester utcán, vagy kettő megálló a 30, v. a 30/A villamossal ugyaninnen. Metróval: Nagyvárad térig, onnan két áll. 24-es vill.-sal a Duna felé. A Mester u.-i megállónál kell leszállni. Keleti pu.-tól 24 -es vill. a Mester u-ig. Déli pu.-tól.: metrók a Nagyvárad térig, onnan ld. fentebb.Aki befizette a tréninget, de mégsem tud eljönni, a következő tanfolyamra tud átjelentkezni. Számlát látástréningre adjuk ki a helyszínen.Mindenki szabadon jegyzetelhet, csendben magnó-,videó felvételt készíthet, fotózhat.
Látástréninggel minden korosztály összes szemüveges és nem szemüveges látásproblémája javítható, vagy teljesen meggyógyítható az orvosi kezelés mellett, vagy annak befejezte után. A szemproblémák általában nem az öröklöttség-, az előrehaladott kor, hanem a helytelen szemhasználat miatt alakulnak ki (iskola, tv., számítógép, olvasás, tanulás, hosszas fix szemhasználat). A tréning öngyógyító munkáját otthon folytatni kell ha a szemüknek komoly megnyugvást szeretnének és a szemüveg viselését is fokozatosan meg kell szüntetni. A komoly problémák, hályogok, retina problémákkal szintén kitartó további otthoni munka szükséges. Az orvostudománynak nem volt igazán alkalma megbarátkozni a látástréninggel, de Magyarországon engedélyezett az eljárás, a Természetgyógyászati Rendeletben törzskönyvezett a módszer, amelyből akár a szemorvosok is vizsgát tehetnek. (11/97 EÜ Min Rend).
A látásjavítás szemüveg nélküli útját szemorvos dolgozta ki Amerikában a XX. sz. elején. A módszer magyarul nem létezik, angolul is nehezen hozzáférhető könyvekben, dokumentumokban és tudományos folyóiratokban publikált eljárás, amellyel dr. Bates több ezer iskolásnak, felnőttnek, idős embernek és nagyon komplikált esetnek adta vissza a tökéletes látást, v. javította problémáját szemüveg és operáció nélkül. Akik más szerzők műveiből ismernek néhány hasonló gyakorlatot, vagy elvégeztek egy-egy tanfolyamot, esetleg járatosak az alternatív gyógyászatban, könnyebben tudnak fejlődni, elmélyülni.
Az alábbi gondokkal minden korosztálynak érdemes kipróbálni a látástréning szelíd módszerét; Rövid-, távollátás, olvasó szemüvegesség, kancsalság, színtévesztés, tompa látás, idős kori hályogok, retina problémák, macula degeneráció, retinitis pigmentosa. Szemszárazság, irritáció, fáradt szem, gyulladások. ritka szemproblémák, cukor okozta látászavarok, veleszületett rendellenességek, koraszülöttek későbbi látásproblémái.. Gyengénlátás, maradék látás, s.i.t.Extrák: Sasszem-katonák-, mesterlövők-, pilóták-, sportlövők-, rendőröknél-, megelőzés, depresszió, hallás-, hangképzési zavarok javítása.Diszes problémák, (olvasási, számolási és írás zavarok) beszédzavarok/ dadogás csökkentése.
Bizonytalan eredetű fájdalmak, allergiák, széna nátha, általános rossz közérzet hatékony kezelése.

Látástesztek, cikkek-CD-n, nagyítók árusítása
Üdvözlettel: Vén Péter szemtréner

Számítsanak arra, hogy esetleg még nincs fűtés az iskolában, tehát egy-egy melegebb holmira szükség lehet a 6 órás tréningen.
www.szemtorna.hu, info@szemtorna.hu