Hírek 

Bemutatkozás

Betüméret:

Egyesületünk 2004 decemberében alakult a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos szövetsége Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tagszervezete utódjaként.
Munkánkat az egyesület alapszabálya szerint valamint a vonatkozó törvényeknek megfelelően végezzük.
Legfőbb feladatunk a megyében élő látássérült emberek érdekképviselete, érdekérvényesítésük elősegítése, érdekvédelmük. Fontos feladatunknak tekintjük még számukra megfelelő életvitel biztosítását, az esélyegyenlőség megteremtését, mindennapi nehézségeik megoldását. Szabadidős és kulturális programokat is szervezünk számukra, valamint segítjük őket a tanulásban, elhelyezkedésben, munkahelyük megtartásában.
Az egyesület legfőbb szerve a közgyűlés, amely évente kétszer ülésezik. A két közgyűlés között az 5 tagú elnökség irányítja a szervezetet, ami kéthavonta ülésezik. A fontosabb kérdésekben határozatokat hoz és ezek megvalósítását ellenőrzi. Élén az elnök áll, aki az egyesület képviseletére jogosult, valamint irányítja az operatív munkát.
Az operatív munkában az elnök segítségére van egy fő irodavezető.

Vezető tisztségviselők:
Jakab Sándorné: elnök
Markóczi Mária: alelnök
Csordás János, Czomba Zoltán, Nagy György: Elnökségi tagok
Kája Lászlóné: Felügyelő bizottság elnöke

Iroda:
Mészárosné Virágh Eleonóra: irodavezető

Egyesületünkben 5 klub működik, melyek lehetőséget adnak a körzetükben élő tagoknak a találkozásra, ismeretátadásra, valamint közösségi programokat szerveznek.
Egyesületünk sportolni vágyó tagjai a viktória Sportklub keretében folytathatják sporttevékenységüket. A klub keretein belül jelenleg teke sportágban lehet sportolni, de terveink között szerepel más sportágak meghonosítása is.

Bővebb felvilágosítást a weboldalon keresztül , vagy elérhetőségeinken kaphatnak.