Hírek 

Távmunka és bedolgozási lehetőség

Betüméret:

1.   az SZGYF munkatársával közösen megfogalmazott levelet az EFOP- 1.1.1-15 projekt kibővítéséről,
2.   az egyesületi tagoknak kiküldendő levelet és
3.   az ahhoz tartozó tájékoztatót.

 1.    Tisztelt Tagegyesületi Elnök Úr/Hölgy!

Az SZGYF által megvalósított EFOP-1.1.1-15 kiemelt projekt keretében 2018-tól támogathatóvá vált a programrésztvevők számára az otthon végezhető munkavégzés (távmunka vagy bedolgozói jogviszony keretében). Az otthon végezhető munka sok tagunknak, ügyfelünknek jelenthet potenciális lehetőséget, amely minden érintett (tag, egyesület, projekt) fél számára pozitívumokkal járhat.

A projekt vezetői kérik segítségünket és együttgondolkodásunkat az alábbiakban:

- olyan tevékenységek, feladatkörök feltárásában, amelyek kiszervezhetőek távmunkában vagy bedolgozóként történő munkavégzésben 

- olyan munkaadók ajánlásában, akiknél van, vagy kialakítható lehet ilyen lehetőség, akit a projekt munkatársai felkereshetnek távmunka/bedolgozás támogatására vonatkozó ajánlatukkal.

A munkaerő-kereslet feltárása mellett a projekt stábja elkezdte feltérképezni, hogy az ország egyes részein milyen munkavégzési képességekkel és igényekkel rendelkező érdeklődők érhetőek el, akik az otthon végezhető munkavégzés révén ismételten keresővé tudnak válni.

Ennek érdekében kérjük szíves együttműködését az alábbi EFOP-1.1.1-15 kiemelt projekt tájékoztató levelének minden potenciális érintetthez, a munkavégzés iránt érdeklődő egyesületi tagokhoz történő eljuttatásában.

 Köszönettel: 

Daczi Péter                                                     

SZGYF EFOP-1.1.1-15 projekt - szakmai vezető                                                         

dr. Nagy Sándor

MVGYOSZ - elnök

---------------------------------------------------------------------

2.  Tisztelt Egyesületi Tagunk!

Az EFOP-1.1.1-15 projekt munkatársai felmérést végeznek, hogy tagjaink közül az ország mely területén és hányan érdeklődnek otthon végezhető munkalehetőség iránt.

Kérjük, hogy az alábbi tájékoztatót olvassák végig, és amennyiben jelentkezni szeretnének otthon végezhető álláslehetőségekre, úgy a levél alján szereplő e-mail címre küldjék el jelentkezésüket a megadott információkkal együtt.

Ezzel a felméréssel párhuzamosan a projekt munkatársai keresik azokat a munkáltatókat is, akik otthonról végezhető távmunka vagy bedolgozási lehetőséget kínálnak megváltozott munkaképességű munkavállalók részére. A szervezők a későbbiekben fogják majd jelezni Önöknek az elérhető távmunka és bedolgozói állásajánlatokat a jelentkezésben jelzett paraméterek alapján.

Köszönettel:

Daczi Péter                                                     

SZGYF EFOP-1.1.1-15 projekt - szakmai vezető

dr. Nagy Sándor

MVGYOSZ - elnök

3.   TÁJÉKOZTATÓ

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló EFOP-1.1.1-15 „Megváltozott munkaképességű emberek támogatása” elnevezésű kiemelt projektről

Az EFOP-1.1.1-15 „Megváltozott munkaképességű emberek támogatása” kiemelt projekt célja a megváltozott munkaképességű személyek nyílt munkaerő-piaci integrációjának elősegítése. A program keretében megváltozott munkaképességű emberek felkészítése valósul meg, hogy képessé váljanak a munka világába történő be-, illetve visszalépésre. A projekt munkatársai segítséget nyújtanak a megmaradt képességekhez igazodó, annak megfelelő munkakör feltérképezésében, kiválasztásában, a munkavállalói és a foglalkoztatói igények, érdekek összehangolásában és a foglalkoztatók megváltozott munkaképességű munkavállalók befogadására való felkészítésében.

A projekt közvetlen, elsődleges célcsoportját azon megváltozott munkaképességű emberek alkotják, akik a bevonás időpillanatában a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján B1, C1, B2, C2, D, E minősítési kategóriával rendelkező személyek, vagy akik szakhatósági állásfoglalás, hatósági bizonyítvány alapján legalább 40 százalékos egészségkárosodással rendelkeznek, vagy akiknek a munkaképesség-csökkenése 50-100 százalékos mértékű, illetve akik fogyatékossági támogatásban vagy vakok személyi járadékában részesülnek.

A projekt keretében a hagyományos munkavégzési formákon túlmenően az idei évtől elérhető az otthon végezhető munkavégzés támogatása, a távmunkában, illetve bedolgozói jogviszonyban történő foglalkoztatás támogatása is. Az otthoni munkavégzés leginkább a mobilitásukban akadályozott, vagy rossz közlekedési viszonyokkal sújtott, alacsony számú munkalehetőséggel rendelkező kistelepülésen élő, ezért otthonról végezhető munkalehetőséget szívesen vállaló potenciális célcsoporttagok számára jelenthet megoldást a munkavállalásban. Ennek keretében olyan munkakörök létrehozása támogatható, amelyek a telekommunikációs, illetve informatikai eszközökkel végzett tevékenységek, vagy pedig összeszerelői, csomagolói, egyszerű otthon végezhető  fizikai munkalehetőségek révén segíthetik az ügyfelek munkavállalási problémáinak megoldását.

Ezen túlmenően, főállásban (munkahelyen történő munkavégzésben történő munkavállalásban) történő elhelyezkedésre, és képzéseken történő részvételre is van lehetőség a projekten belül, amelyekkel kapcsolatban az SZGYF EFOP-1.1.1-15 projekt szolgáltatási helyszínein, személyesen van lehetőségük érdeklődni. Az irodák elérhetősége az alábbi linken található meg:

https://tamogatottfejlesztesek.szgyf.gov.hu/2014-20/index.php/szolgaltatasi-helyszinek

Az EFOP irodában történő érdeklődése, megjelenése során az első alkalommal kérjük, hogy hozza magával a megváltozott munkaképességű célcsoportba tartozás igazolására:

 • az ellátást megállapító vagy elutasító határozatot, hatósági bizonyítványt, komplex minősítését,
 • szakértői bizottság szakvéleményét, vagy szakhatósági állásfoglalását,
 • rehabilitációs tervét, vagy szolgáltatás nyújtási tervét,
 • rehabilitációs kártyáját, amennyiben rendelkezik azzal,
 • személyes okmányait és iskolai/szakmai végzettségét igazoló iratait.

 A projekttel kapcsolatos részletesebb információk az alábbi linken található tájékoztatónkban találhat:

https://szgyf.gov.hu/phocadownload/foglalkozasi_rehabilitacios_informaciok/informaciok/Ugyfel_tajekoztato_EFOP_111_15_2018.pdf

Amennyiben Ön megváltozott munkaképességű személynek minősül (a fenti feltételek alapján) és

 •  (telefonos, vagy informatikai eszközön végezhető) távmunka vagy
 • (egyszerű, könnyű fizikai munkalehetőséget jelentő) bedolgozói munka

lehetősége érdekli Önt, akkor kérem, hogy a távmunka vagy bedolgozó jelleg megjelölése mellett az alábbi e-mail címre küldje el Önéletrajzát, jelentkezését: tavmunka_efop111@szgyf.gov.hu.

Kérem, hogy a jelentkezésében, az Önéletrajz mellett, legyen szíves az alábbiakat megküldeni részünkre:

 • Név
 • Lakóhely: /Tartózkodási hely
 • Telefonszám
 • E-mail cím:

Az alábbi munkalehetőség érdekel (jelölje aláhúzással vagy X-el):

 • távmunka (telefonos, vagy informatikai eszközön végezhető otthoni munka)
 • bedolgozói munka (egyszerű, könnyű fizikai munkalehetőséget jelentő otthoni munka)
 • esetleg mindkét lehetőség
 •  munkahelyen történő munkavégzés is érdekel.

 Megcélzott munka, tevékenység, amelyet szívesen végeznék:

 • Tervezett heti munkaidő
 • Legmagasabb iskolai végzettségem
 • Legfontosabb munkatapasztalataim:

 Kérem, hogy ezen túlmenően, amennyiben Önt kifejezetten a távmunkavégzés – és ezen belül adatrögzítés jellegű adminisztratív feladatok, vagy ügyfélszolgálati / értékesítés jellegű Call-Center feladatok – érdeklik, akkor a levelünk mellékleteként megküldött „TÁVMUNKA érdeklődés_EFOP111” Excel-fájlt is töltsék ki a megfelelő információkkal, és az Önéletrajz mellett a kitöltött Excel táblázatot is küldjék meg a tavmunka_efop111@szgyf.gov.hu e-mail címre.

A távmunka érdeklődési űrlap ide kattintva letölthető.

Budapest, 2018. február 12.

Köszönettel:

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

EFOP 1.1.1-15 kiemelt projekt

Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

1146 Budapest, Hermina út 47. Mobil: 0630/50-60-880 Telefon: 06-1-384-84-40/113 E-mail: elnokseg@mvgyosz.hu