Hírek 

Pályázati felhívás segédeszköz támogatásra 2019.

Betüméret:


A Nyírségi Látássérültek Egyesülete pályázatot hirdet tagjai részére “Segédeszköz vásárlási támogatás”-ra.

A támogatás összege a vásárolt eszköz értéke, de legfeljebb 12.000Ft. Egy személy csak egy pályázatot nyújthat be, a támogatásból kizárólag egy eszköz vásárolható.

A pályázaton támogatást kaphat az Egyesület azon tagja:

  • aki 2018. december 31. előtt tagja volt az egyesületnek,
  • aki 2018-ban segédeszköz-vásárlási támogatásban nem részesült,
  • akinek tagsági díjtartozása nincs és a tagsági díj fizetése a 2019. évre is rendezett.


Pályázni látássérültek életvitelét könnyítő segédeszköz beszerzésére (például: MP3 és MP4 lejátszó, CD-lejátszó, diktafon, beszélő óra, beszélő mérleg, beszélő vérnyomásmérő, beszélő vércukorszintmérő, beszédprogram futtatására alkalmas Android vagy iOS operációs rendszerű mobiltelefon, Braille karóra, egyéb tapintható eszköz, szemüvegLENCSE (a szemüvegkeret nem támogatható!), nagyító, fehér bot, számítógép és hardver, képernyőnagyító és/vagy -olvasó szoftver, picht írógép, Daisy olvasó), illetve vakvezetőkutya élelmezésének támogatására kutyatápról szóló számla ellenében lehet.

Pályázni kizárólag írásban, az Egyesület irodájában beszerezhető 2019. évi segédeszköz-támogatási pályázati adatlapon lehet,melyet hiánytalanul ki kell tölteni és aláírni.

A beadási határidő: 2019. június 14.

Az Egyesület elnöksége és munkatársai a támogatott eszköz meglétét ellenőrizhetik és bemutatását kérhetik. A pályázati támogatásból finanszírozott eszköz tulajdonjoga egy évig másra nem ruházható át. A pályázat eredményéről a pályázókat a döntést követő 15 munkanapon belül írásban értesítjük.