Hírek 

Nemzetközi Braille versenyre várjuk a jelentkezőket Budapesten

Betüméret:

Nemzetközi Braille versenyre várjuk a jelentkezőket Budapesten

 

Ön azok közé tartozik, akik tudnak és szeretnek Braille-írást olvasni? Nemcsak a Braille-könyvekhez és újságokhoz ragaszkodik, hanem a legmodernebb technikai eszközöket is használja? Hozzátartozik az iPhone a mindennapjaihoz? Ezek mellett szeretné tudását másokéval összemérni, és a Braille-kultúra iránt elkötelezett emberekkel is megismerkedni?

 

Ha mindenre igennel válaszolt, akkor bátran jelentkezzen a 2020 májusában, Budapesten megrendezendő Braille-versenyre. Büszkén jelentjük be, hogy az a megtiszteltetés ért minket, hogy idén Budapesten rendezik a visegrádi négyek Braille-versenyének döntőjét. A hazai fordulón első-három helyezést elért versenyző fogja képviselni országunkat a nemzetközi megmérettetésen.

 A magyar nemzeti forduló időpontja 2020. március 14. (szombat), helyszíne, Budapest, az INFOALAP irodája (1145 Budapest, Bácskai u.29/b.)

 A nemzetközi forduló 2020. május 13-15. között kerül megrendezésre, szintén Budapesten, a pontos helyszín még szervezés alatt.

 Mi szükséges a részvételhez?

 -          Saját iPhone, minimálisan iOS 13 rendszerrel;

 -           fejhallgató;

 Amennyiben nem rendelkezik saját Braille kijelző készülékkel, akkor Braille Pen 14 típusú kijelző készüléket alapítványunk biztosít a résztvevők számára.

 Nem kell tudni angolul vagy más idegen nyelven, a feladatokat mindenki a saját anyanyelvén kapja meg.

 Milyen feladatokra számíthatnak?

 1./ Olvasás: rövid Braille-ben írt szövegrészlet felolvasása

 2./ Diktálás: elhangzott szöveg leírása a készülék Braille billentyűzetével

 3./ Szövegszerkesztés: számozott verssorokat kell a megfelelő sorrendbe rakni, és csak az előre megadott sorok számozását kell a szövegben hagyni.

 4./ A diktálási és a szövegszerkesztési feladatot el kell küldeni e-mailben a zsűri által megadott címre.

 Miért éri meg jelentkezni?

 A magyarországi forduló első öt helyezettje értékes jutalomban részesül. Az első három helyezett pedig hazánkat képviselheti a budapesti végső megmérettetésben, ahol megmutathatjuk, hogy a magyar látássérült emberek közép-európai viszonylatban is kiemelkednek a Braille-kultúra ápolásában.

 Ha csak az tartaná vissza a jelentkezéstől, hogy eddig még nem sokszor használt Braille-kijelzőt, akkor se habozzon, jelentkezzen bátran, mert a verseny előtt tartunk az INFOALAP budapesti irodájában egy felkészítő tréninget. Ennek időpontjáról közvetlenül fogjuk értesíteni a jelentkezőket.

Amennyiben még maradt kérdése, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal!

Érdeklődő kérdéseit a helpdesk@infoalap.hu e-mail címen vagy a +36 1 273 3188-as telefonszámon várjuk.

Jelentkezni a palyazat@infoalap.hu e-mail címen lehet 2020. március 2. éjfélig.

 

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

 

A projekt megvalósítását a cseh, magyar, lengyel és szlovák állam által létrehozott Nemzetközi Visegrádi Alap támogatja. A Nemzetközi Visegrádi Alap célja, hogy előmozdítsa a fenntartható együttműködést a közép-európai régió országai között.