Hírek 

Fuss a Fényben! Sport és Családi Nap

Betüméret:

 

  KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek
és Ifjúsági Önkormányzat
4400 Nyíregyháza, Szegfű utca 75.
 

Fuss a Fényben! Sport és Családi Nap
Nyíregyháza, 2013. május 25.

A program célja:
A rendezvény hagyományteremtő céllal jött létre Nyíregyházán 2010-ben első alkalommal. De maga a program nem egy új kezdeményezés, hiszen Budapesten azt megelőzően, több éven keresztül megrendezésre került. A helyi program legfontosabb célkitűzése a hátrányos helyzetű emberek, főként fogyatékkal élők számára egy olyan integrált családi program, családi nap szervezése, amelyben együtt lehetnek egészséges társaikkal. A cél a tudat, a szemlélet formálása az embereknek, hogy együtt igenis könnyebb és egymást segíteni kell. A program kereteiben, egyes elemeiben ennek a segítségnyújtásnak van a főszerepe.

A program keretei:
A Családi Nap 2013. május 25-én (szombat) kerül megrendezésre, a tervek szerint a Korzó Bevásárlóközpont előtti szabad téren, ahogyan az elmúlt években is. A rendezvény teljesen ingyenes és mindenki számára nyitott A programban helyet kapnak tehetséges művész fiatalok és művészeti csoportok a színpadon, köztük fogyatékkal élő fiatalok is. A kézműves sátrakban, gyermek játszóházban arcfestés és kreatív foglalkozások várják a kicsiket és nagyokat. A napban kiemelt helyen szerepel a sport, ami egy futóversenyben és egy úgynevezett örömfutásban fog megjelenni. Minden eseményben a cél, a segítségnyújtás, a megfelelő segítségnyújtás középpontban van.

A rendezvény szervezőjének rövid bemutatása:
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat 2007-ben jött létre. Azzal a céllal, hogy összefogja a megye fiatalságát és segítse a helyi középiskolai diákönkormányzatokat. A GYIÖK szakmai, jogi és anyagi hátterét a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület látja el 2008. óta. Maga az egyesület 2001 óta végzi folyamatosan ifjúsággal kapcsolatos tevékenységeit. Mindkét szervezet fontos célja, hogy a fiatalok nem probléma okozói és forrásai, hanem probléma megoldók legyenek. Fontos cél mindkét szervezetben az önkéntesség népszerűsítése, főként a 10 és 30 év közötti korosztályban.
Bővebb információ: www.kozpontegyesulet.hu

A programban való részvételi lehetőség:
•    A sportversenyben, futószámokban (400 m/egyéni, 2013 m váltófutás/5 fős csapatok) résztvevőként, amelyekben önkénteseink segítik az előzetes felkészítésük után a résztvevő fogyatékkal élőket, akik igénylik, például gyengénlátók.
•    A futásra előzetesen lehet nevezni 2013. május 5-ig a sport@kozpontegyesulet.hu-címen, a futószámokra 10-12 óra között kerül sor, a többi program elem egész napos (10-16 óra között). Az örömfutás pedig az esemény után 16 órakor kerül megrendezésre.
•    A kulturális műsorban van lehetőség művészeti csoportoknak, tehetséges művészeknek fellépni
•    A gyermek játszóházban, a kézműves foglalkozásokban térítésmentesen lehet részt venni.
•    Igény szerint, bemutatkozási lehetőséget is tudunk biztosítani, amelyhez sátrat (3x3), áramforrást, asztalt, padot biztosítunk.

Elérhetőségünk:
Amennyiben további információra lenne szükségünk, kérem forduljanak hozzánk bizalommal Gyulavári Attila Zsolt (programkoordinátor) – +3630/7188644 Bálega János (Egyesületi elnök) – +3630/7188649 vagy e-mailen a sport@kozpontegyesulet.hu –n, illetve további információt találhatnak az eddigi eseményekről a www.facebook.com/FUSSAFENYBEN oldalon.

Nyíregyháza, 2013. február 20.

Üdvözlettel:           

                 Stekler Klára                                              
   Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei                                      
 Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat                         
                      Elnök  

                                                                    
            Bálega János
KÖZ–Pont Ifjúsági Egyesület
                  Elnök