Hírek 

Szakmai napunk

Betüméret:

Egyesületünk szeptember 26-án tartotta a Nemzeti Együttműködési Alaptól pályázat útján nyert támogatásból megvalósuló szakmai napját. E szakmai program címe „Lásd az esély egyenlőségét „ Szakmai pályázatunkat a látni és látszani mottóra alapozva készítettük el. „Látni” azaz non profit szervezetként a rendelkezésére álló eszközrendszer segítségével biztosítani tagjaink életvitelének,megkönnyítéséhez szükséges információval való ellátását. Segítséget nyújtani ahhoz,hogy megismerhessék a segítőszervezeteket, a minden napi életet megkönnyítő eszközöket.
” Látszani” keresni és élni azokkal a lehetőségekkel, amelyek során minél szélesebb körben megismerhetik tevékenységünket a látó embertársak és a segítségünkre szerveződött kezdeményezések. Szakmai napunk két részből állt. Délelőtt sor került a meghívott szakmai előadók programjának megtartására. Nagy érdeklődéssel figyelték –és többen is kipróbálták tagjaink közül – a test szellemi,fizikai gyógyítását elősegítő hangmasszázst tibeti tálakkal. Ez teljesen az újdonság erejével hatot,hiszen nagyon sokan közülünk még nem is halottak erről a gyógymódról. Ezt a vakok világában jelen lévő gyógyászati
segédeszközök bemutatása, követte,melyet a Hangvilág Kft. munkatársai tájékoztatásában hallgathattunk meg. A jelenlévő segédeszközöket tagjaink megnézhették, kipróbálhatták, kérhettek használatukhoz szakmai tanácsot is. A délelőtti program befejezése után közösen fogyasztottuk el az ebédet a Nyíri Fészek Étteremben. Autóbusszal érkeztünk délután a Sóstói Múzeumfaluba. Nagy sikert aratott tagjaink körében többen ki is próbálták, a korongozást és a nemezelést is. Ezen tevékenységek kipróbálásával saját készítésű művek is születtek,melyeket egyesületünk irodájában ki is állítottunk. A programokon keresztül célunk a látássérült emberek mindennapjaink a megszépítése. A mindennapi egyhangú, szürke életükből való kimozdítása.